
Nevěděla jsem, co těsto udělá, proto jsem poprvé upekla pouze v malém pekáčku, takže mi vyšlo něco jako perník.
Ingredience: 200 g rozmixovaných ovesných vloček, 1 lžíce medu, 50 g hořké čokolády a 30 g mandlí rovněž rozmixované (obojí dohromady). 1 banánový proteinový nápoj pro chuť, lžička jedlé sody a 4 dl kefíru. Přidala jsem ještě 2 lžíce vlákniny fibroki (jablečná) a vše jsem smíchala. Pak jsem těsto vložila do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Peklo se to asi půl hodiny, konzistenci jsem vyzkoušela špejlí. Navrch jsem udělala polevu z arašídového másla a čokolády na vaření, ale úplně by postačilo potřít marmeládou nebo pocukrovat. Med byl použit místo cukru pro diabetika, alternativou je lžíce cukru.
Buchta s medem a bez polevy má celá energetickou hodnotu 5959 kJ (66,8 g bílkovin, 195 g sacharidů, 56,3 g tuku, 23,4 g vlákniny). Desetina tedy cca 600 kJ.