Do nádoby, v níž bude dílo dotvořeno, to je tedy pekáč, jsem nakrájela 5 rohlíků a zalila mírně vývarem. Přidala na kostičky nakrájené maso, trochu muškátového květu, do pekáče přišlo posléze i kousek špenátu, který se postupně rozmrazil. Namísto zeleného lupení. Mám ho ráda a na sídlišti kopřivy stejně neseženu. Pozor, teď přijde to hlavní!
Do klasické nádivky patří našlehané máslo se žloutky a sníh. Já smíchala žloutky se zakysanou smetanou, trochu osolila, udělala sníh a vše jsem zlehka vmíchala do pokrájené směsi. Pak už zbývalo pouze promíchat, strčit to do trouby a nechat upéci.
Řeknu vám, byl to výborný nápad. Dá se to studené i teplé, je to výborně lehoučké a jarní jídlo, žádné pálení žáhy po tuku, jedinou nevýhodou je, že se kolem toho nedá projít, aniž byste si nezobli. Nemusí se přidávat ani příloha, stačí kousek zeleniny nebo oblíbený salátek. Asi to budu vařit častěji.