Podzimní kouzla


Podzim zaklepal na dveře a s ním občasná melancholie. Léto je zase pryč a dovolená v nedohlednu. Ale energie je potřeba po celý rok, tak můžeme využít darů podzimu, které se nabízí skoro všude.
Kaštany - mají krásnou tmavohnědou barvu a mohou být ozdobou podzimní dekorace. V ruce příjemně kloužou a mají léčivé účinky. Vyzkoušejte masáž, při které si budete s kaštany v ruce pohrávat, přiložíte si je na spánky či si můžete přejíždět po namáhaných částech těla. Přitom se soustřeďte na příjemné doteky a vnímejte své pocity. 

Jablka - chutnají nejen jako svačinka, ale výborný je i čaj ze sušených jablek nebo kúry. Zásobárna vitamínu C je k dispozici po celý rok. Velmi chutné jsou i křížaly.

Šípky - podzimní procházka do přírody může mít více účinků. Kromě prokrvení těla a výdeje přebytečné energie si natrháme šípky a pak je použijeme podle své inspirace. Na větvičce ve váze působí krásné červené plody pohodu na duši. Usušené šípky jde použít k přípravě čaje plného vítamínů.


Bezinky - plody bezinek mají nádhernou tmavou barvu, je to přímo vitamínová bomba. K dekoraci se nehodí, zato se dají použít k výrobě sirupu nebo džemu a až se zima zeptá, bude se obojí hodit.

Listí z dubu - natrhejte pár větviček a dejte do džbánu nebo do vázy bez vody. Nechte volně uschnout. Kouzlo barevných listů vám dodá pocit pohody.

Prohledat tento blog

Archiv blogu